Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#434 closed defect (fixed)

Smargo works ONLY extracting and reinserting card upon receiving "Error activating card"

Reported by: donatods Owned by:
Priority: major Component: Reader
Severity: medium Keywords:
Cc: Sensitive: no

Description

My DM800/Gemini 4.7/093b/smargo system starts activating card only (and regularly)if immediately after receiving the "cccam+oscam started" message, I extract and suddenly reinsert it in the smargo slot. At this stage, tuning a crypted channel gives a green ND symbol and vision as well. Looking at my oscam.log, a couple of

ATR: 3F FD 13 00 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03
2010/03/02 17:38:23 1795 r03 Specific mode: speed 'implicitly defined', not sure how to proceed, assuming default values
2010/03/02 17:38:24 1795 r03 ERROR: Parse_ATR returned error
2010/03/02 17:38:24 1795 r03 Error activating card.

is detected, then every thing became normal. All this behaviour is obtained using the mouse protocol as there is no way to use the smartreader one. I would be very glad to receive a word from your site confirming that protocol smartreader is not usable yet. Thanks for your work and thanks in advance for your answer.

Attachments (4)

oscam.log (6.0 KB) - added by donatods 10 years ago.
oscam.conf (526 bytes) - added by donatods 10 years ago.
oscam.server (298 bytes) - added by donatods 10 years ago.
oscam.user (79 bytes) - added by donatods 10 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

Changed 10 years ago by donatods

Attachment: oscam.log added

Changed 10 years ago by donatods

Attachment: oscam.conf added

Changed 10 years ago by donatods

Attachment: oscam.server added

Changed 10 years ago by donatods

Attachment: oscam.user added

comment:1 Changed 10 years ago by donatods

My smargo has been set to autoswitch dreambox 0 0 and the above described behaviour is repeated for frequency ranging from 3,57 to 5,00 MHz. Above 5.00 MHz nothing works anymore.

comment:2 Changed 10 years ago by donatods

As an additional info, please consider that the described behaviour is the same using oscam-svn1818-mips-tuxbox-webif, oscam-0.99.4-UMP-svn1815-mipsel-tuxbox-linux-webif among others previous version. The behaviour stays consistent using N:/L: and C:line for CCcam_2.1.4/oscam_0.99.4 connection

comment:3 Changed 10 years ago by saerd

also here the same!
093b + smargo + dm800 + nabilo BH 0.12:
works only when insert and disconnect the card more times!

comment:4 Changed 10 years ago by alno

The Streamboard trunk contains the Smargopatch. Please test it by using the combination

protocol=mouse
smargopatch=1

in configtoken of this reader

comment:5 in reply to:  4 Changed 10 years ago by donatods

Replying to alno:

The Streamboard trunk contains the Smargopatch. Please test it by using the combination

protocol=mouse
smargopatch=1

in configtoken of this reader

Hi, thanks for replaying. I used also Last Oscam 1774 from trunk and modified oscam.server as for your suggestion but, no variations occurred. Just for casuistry I also connected the card via an hub but in this case 093b is not detected and the "in/out card trick" does not works. Ready for your guidance.

comment:6 Changed 10 years ago by alno

Component: Reader
Resolution: fixed
Sensitive: unset
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.