Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

#4564 new defect

Base year wrong in videoguard 2 reading

Reported by: LEEKING2005 Owned by:
Priority: critical Component: Reader
Severity: high Keywords:
Cc: Sensitive: no

Description

Revision

11329

Issue Description

Base year should be 2004 instead of 1997 in line 34 on reader-videoguard-common.c
(according to https://github.com/gfto/oscam/blob/master/reader-videoguard-common.c)

When the issue occurs

When i read caid 0910 nds videoguard 2 card using DM800 hd se

How the issue is reproducable

read caid 0910 nds videoguard 2 card using DM800 hd se

Attachments (4)

baseyear.txt (3.7 KB) - added by LEEKING2005 3 years ago.
log for card init
videoguard-patch.c (881 bytes) - added by pr2 3 years ago.
correct base year.txt (9.6 KB) - added by LEEKING2005 3 years ago.
ticket-4492-v2.patch (869 bytes) - added by pr2 3 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

Changed 3 years ago by LEEKING2005

Attachment: baseyear.txt added

log for card init

Changed 3 years ago by pr2

Attachment: videoguard-patch.c added

comment:1 Changed 3 years ago by pr2

Please test this patch.

comment:2 Changed 3 years ago by LEEKING2005

How to patch it to my current version of oscam?

comment:3 Changed 3 years ago by pr2

Please join the discussion on the forum if you cannot build an Oscam for your STB yourself.

http://www.streamboard.tv/wbb2/thread.php?threadid=45154

comment:4 Changed 3 years ago by LEEKING2005

Tested, shown unable to find cw for ECM in log file.

Hmm, maybe not the baseyear of valid date problem ...

Thanks anyway.

Last edited 3 years ago by LEEKING2005 (previous) (diff)

comment:5 Changed 3 years ago by pr2

Are the date of the entitlements correct now?

Can you post a log of card init with this change?

Changed 3 years ago by LEEKING2005

Attachment: correct base year.txt added

comment:6 Changed 3 years ago by LEEKING2005

Sure, but i think I need to change more to read the card.

Currently it can only read tv1, but that was working before the baseyear change.

The log say can't find cw for ECM -

(dvbapi) Demuxer 0 restarting decodingrequests after 0 ms with 1 enabled and 1 disabled ecmpids!
(dvbapi) Demuxer 0 trying to descramble PID 0 CAID 0910 PROVID 000000 ECMPID 0F06 ANY CHID PMTPID 0409 VPID 00A9

Any clues which part should update again?

comment:7 Changed 3 years ago by pr2

Hi,

The patch to detect your card is now in trunk 11342 but since ECM doesn't work can you please test this patch (v2) that must be applied on 11342

ticket-4492-v2.patch.

Pr2

Changed 3 years ago by pr2

Attachment: ticket-4492-v2.patch added

comment:8 Changed 3 years ago by LEEKING2005

Hmm, done the patch but the result is still the same.

Apparently the issues were my card being paired with the actual receiver and either Oscam had the function to simulating as original receiver (with the unique firmware and key of original receiver) or I need to figure out the EMM and to manually unpair it.

Any way, many thanks for your effort.

comment:9 Changed 3 years ago by LEEKING2005

One more question, recently I can find some updated power vu and BISS key for some channel of that card.

How is those key bypassing the pairing between stb and card, also is it possible to embedding those key inside Oscam manually?

If yes where should I add those code.

Note: See TracTickets for help on using tickets.